Vizsga 3. Danra

Kishalmi Péter egyesületünk edzője felállt 3. Dan fokozatra vizsgázni az idei nemzetközi Shindokai Karate edzőtáborban.

Éremeső, avagy nagyon jól szerepeltünk Baján

Sensei Ken Róbert meghívott bennünket a III. IKO I. Kyokushin Fesztiválra, a Nyílt Súlycsoportos Nemzetközi Bajnokságra, amit ezúton is nagyon köszönünk Neki…

Florida

Két klubvezetőnk, sensei Kishalmi Peti és senpai Laub Jani Floridába utazott. Üzleti célból mentek ugyan, de ha már kint jártak, szakítottak időt arra is, hogy kedvenc hobbyjuknak hódoljanak: természetesen az óceánpart látogatása mellett.:o) Sajnos csak egy klub edzésén tudtak részt venni, de mint tudjuk, nem a mennyiség, a minőség a fontos... Ez a klub Sarasotában található, ahol egy tizenegyszeres világbajnok 8. dan-os karate mester hölgy fekete öves tanítványaival edzhettek együtt.

Sajtóközlemény

A Kecskeméti Kyokushin Karate Sportegyesület számára 2009-ben felajánlott SZJA 1%-ok felhasználásával kapcsolatban.

XI. 3 KSE Kupa

A versenyen 5 egyesület képviseltette magát. Többségében kezdő versenyezők érkeztek, ezért számukra tudásuknak, korosztályuknak és súlycsoportúknak figyelembe vételével körmérkőzéses csoportokat alakítottunk ki. A kezdő versenyzői csoportokban edzőmérkőzések keretei között zajlottak a körmérkőzések.

Évnyitó edzés és buli Kecskeméten

Január első pénteken közös küzdőtréninget szerveztünk Kecskemétre. 2 klub képviselte magát a házigazdán kívül. Küzdelmi tapasztalatszerzés volt a fő cél a csapatépítés mellett. A tokaji, budapesti és kecskeméti dojoból összesen 36 fő edzett két csoportra bontva. Amíg az egyik csoport Laub János és Kishalmi Peti vezényletével küzdött, a másik fele Sensei Gódor Lászlóval pajzsozott. Ezen a napon a pusztakezes és kesztyűs küzdelmek voltak terítéken, rengeteg gyakorló mérkőzéssel tarkítva. Edzés végen sensei Gódor Laci Kishalmi Petinek a nyáron teljesített sikeres 3.

Decemberi övvizsga

December 22-én senpai Laub János meghívott bennünket Tokajba, az év végi övvizsgájukra. Mi, kecskemétiek, éltünk is a kedves meghívással, és ha már ott voltunk, vizsgáztunk is. Kemény, több mint két órás technikai, és embert próbáló erőnléti vizsga után következtek a küzdelmek. Kis gyerekek számára 1 perces, a nagyobbaknak és a magasabb övfokozatokra vizsgázóknak 2 perces küzdőidőkben kellett bizonyítani alkalmasságukat a következő szintre lépéshez.

Mikulás Kupa felnőtt C és B kategóriás verseny

A már hagyományosnak mondható sensei Friss Feri által megrendezésre kerülő felnőtt C, B kategóriás kyokushin karate szabályrendszerű Mikulás Kupán idén Kovács Szabolcs, Rózsa János és Vadászi János indult el tőlünk. Szabolcs 70 kg-os C kategóriában képviselt bennünket, ahol a későbbi győztessel került össze. Kiegyenlített mérkőzésen, némi hátrányban volt ellenfelével, ami azért nem volt olyan nagy mértékű, hogy ellenfelét győztesnek hirdessék ki. Sajnos megosztott bírói döntés során ez mégis megtörtént. Személyes véleménye, hogy ez a mérkőzés volt az igazi döntője ennek a csoportnak.

Mikulás Kupa

2009 december 5-én rendezték meg a Mikulás Kupát ahol a 3KSE-ét Szabó Pisti, Szegedi Dominik, és Magyar Regina képviselte. Szabó Pisti a gyerek II. könnyűsúlyban indult, ahol nem tudta megoldani közte és ellenfele közötti magasságkülönbséget, így most az első körben búcsúzni kényszerült a versenytől. Szegedi Dominik a középsúlyban nagy izgalmak közepette az utolsó másodpercekben szerzett fejrúgásának köszönhetően győzött. E rúgás nélkül egyértelmű vereséget szerzett volna, hiszen nem tudott mit kezdeni ellenfele agresszív küzdőmodorával.

Bushido Kupa

Hétvégén rendezte meg Shián Kiss Attila Budapesten a 1. Össz-Knockdown Karate Utánpótlás Bajnokságot Bushido Kupa néven. A verseny rangját emelte, hogy 11 szervezet képviseltette magát versenyzőivel, ami a közelmúltban sikeresen megrendezett Kyokushin Karate Világbajnokság pozitív hozadéka. A versenyt jó bíráskodás és remek hangulat jellemezte. A magyar Shindokai szövetség színeiben Laub János és Kishalmi Péter tanítványi indultak.

Tartalom átvétel